Wil je een spelletjesavond organiseren? Of wil je wat nieuwe spellen ontdekken dat leuk is voor jou en je gezin voor op vrijdagavond? Er zijn verschillende soorten spellen zoals bordspellen en kaartspellen. Lees hier meer over leuke spellen om te spelen.

Bordspellen 

Waarschijnlijk is het meest bekende bordspel Monopoly. Er zijn meerdere versies van dit spel en is leuk voor het hele gezin. Zo is er bijvoorbeeld een valsspeler editie en kun je op grappige manieren geld winnen. Er is zelfs een versie voor slechte verliezers, speciaal voor mensen die niet goed tegen verliezen kunnen. Zo kun je op andere manieren winnen dan bij de klassieke Monopoly en maak je van een verliezer een winnaar. Naast dit beroemde bordspel zijn er nog talloze andere bordspellen. Zoals Risk, dit is een spel waarbij je oorlog voert. Het is meer een strategisch spel waarbij je jezelf op de juiste manier moet positioneren om de plek van de winnaar te bemachtigen.

Actieve spellen

Misschien ben je niet zo van het stilzitten maar speel je liever een actief spel. Dan is Twister een leuke optie. Dit is een klassiek spel dat al sinds 1966 bestaat. Er is een mat met verschillende kleuren stippen waar je je handen of voeten op moet plaatsen. Speel dit met je vrienden en het is gegarandeerd hilarisch. Het kan moeilijk zijn om in dezelfde gekke positie te moeten blijven staan. Er worden commando’s uitgeroepen door middel van een draaibord waar op staat wat de spelers moeten doen. Wie houdt het spel het langste vol? Een ander voorbeeld een actief spel is apenkooien, dit wordt voornamelijk op school gespeeld maar kan ook prima thuis mits je een beetje creatief bent.

Kaartspellen

Klassieke kaartspellen zijn pesten, jokeren, toepen, klaverjassen of blackjack. Dit zijn kaartspellen waar verschillende spelregels op worden toegepast, iedereen speelt het op zijn eigen manier. Deze kaartspellen bestaan ook al heel lang en sommigen zetten zelfs geld in op deze kaartspellen. Een ander spel dat tegenwoordig veel wordt gespeeld is Uno. Er zijn hierbij verschillende kleuren en getallen, deze kaarten mag je op elkaar leggen. Vergeet niet bij je laatste kaart Uno te roepen, anders heb je niet gewonnen. 

Conclusie

Spelletjes zijn ontzettend leuk om te spelen met vrienden, familie of collega’s. Er zijn diverse soorten spellen zoals bordspellen, actievere spellen of kaartspellen. Sommige spelletjes bestaan al jaren maar er komen jaarlijks weer allemaal nieuwe spellen bij.
Let op: Als je besluit om alcohol te gaan nuttigen is het goed om rekening te houden met de hoeveelheid. Een alcoholverslaving is een serieus probleem, zoek daarom altijd hulp bij een verslaving.

Leave a comment