Het kiezen van de juiste houtsoort voor uw volgende klusproject is even belangrijk als het kiezen van het juiste soort project. Timmerhout wordt meestal verkocht in voorgesneden lengtes, en het is vaak niet de beste keuze voor het milieu. Maar het kan een goede optie zijn als u op zoek bent naar een duurzaam, goedkoop alternatief voor hout. En het is ook beter voor het milieu – hout is een hernieuwbare bron, en het productieproces verandert het materiaal niet veel. Lees deze blog als u meer wilt leren over het kiezen van de juiste houtsoort voor uw nieuwe klusproject thuis! 

Duurzaamheid

Als u op zoek bent naar een duurzame houtsoort, overweeg dan het gebruik van CLS. Dit zijn mooie en zeer duurzame houtsoorten. De afgeronde hoeken van deze houtsoort maken het een ideale keuze voor binnenwanden. Ondanks hun ruwe uiterlijk zijn CLS verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Het oppervlak aan alle zijden is een geweldige optie voor binnen stud muren. Deze planken zijn ook beschikbaar in een breed scala van kleuren.

 

Als u kiest voor teruggewonnen hout, komt u ook het milieu ten goede, omdat het is gemaakt van gerecycled materiaal. Bovendien gaat het veel langer mee dan conventioneel timmerhout. En u kunt ook nog eens in aanmerking komen voor een LEED-certificering! Bovendien is het milieuvriendelijk! Dit is een geweldige manier om geld te besparen en het uiterlijk van uw huis te verbeteren.

Typen hout

Als u constructiehout gebruikt, moet u de juiste soort voor het project kiezen. Er zijn verschillende soorten hout voor verschillende doeleinden. Bijvoorbeeld, Redwood is een goede keuze voor een open haard. Western Redwood is een goede keuze voor een omheining, maar als u het wilt gebruiken voor binnenpanelen, moet u een hoogwaardige versie gebruiken.

 

Rode eik en witte eik zijn beide uitstekende keuzes voor interieurstukken. Terwijl walnoot een unieke kleur heeft en een populaire keuze is voor vloeren, zijn eiken en teak duurzamer en worden ze gebruikt voor kasten. De keuze van de juiste houtsoort is bepalend voor de stijl en het uiterlijk van het eindproduct. U kunt overwegen welke houtsoort u voor uw project wilt gebruiken. Als u een nieuw huis bouwt of een renovatie uitvoert, kunt u een houtsoort kiezen die zowel duurzaam als aantrekkelijk is.

 

Loofhout, zoals douglasspar en southern pine, is ook ideaal voor interieurprojecten omdat het beschermd is tegen vocht en extreme temperaturen. Naaldhout, aan de andere kant, is een geweldige keuze als u zich richt op een rustieke uitstraling. Ongeacht de gewenste uitstraling kunt u gemakkelijk geld besparen door voor deze houtsoorten te kiezen. Vergeet alleen niet om uw hout goed op te slaan. Douglas hout kopen kan gemakkelijk bij uw lokale bouwmarkt. 

 

Naast multiplex, kunt u ook engineered hout overwegen. Deze zijn een goede keuze voor grote ruimtes en zijn geweldige alternatieven voor hout. Deze materialen zijn goedkoper dan traditioneel timmerhout, maar ze zijn nog steeds structureel gezond. Een lagere kwaliteit multiplex kan worden gebruikt voor de ommanteling, die wordt verborgen onder de bevelsiding. Als u echter multiplex gebruikt voor een project waarvoor een materiaal van hoge kwaliteit nodig is, moet u extra aandacht besteden aan de kwaliteit van het timmerhout.

Conclusie

Als u niet zeker weet welk houtproduct het beste is voor uw project, moet u kijken naar de kwaliteit van het hout dat u gebruikt. Sommige houtproducten zijn beter geschikt voor buitenprojecten dan andere. Terwijl u hardhout kunt gebruiken voor projecten binnenshuis, is zachthout beter voor projecten buitenshuis. Ze groeien sneller en kunnen worden gebruikt voor meubels. Bovendien zijn ze ook duurzamer.

 

Leave a comment