De eerste stap om milieuvriendelijker te worden is het verminderen van uw afval. Papier en karton vormen een groot deel van het afval van een magazijn. Door een recycling plan voor uw magazijn op te stellen, kunt u de hoeveelheid papier die uw bedrijf gebruikt verminderen. Het is ook een goed idee om elektronische apparatuur te recyclen. De volgende stap in het runnen van een milieubewust kantoor is het verminderen van de hoeveelheid tijd die u op het werk doorbrengt. Wilt u meer leren over hoe u uw werkomgeving duurzaam kan maken, lees dan hier meer! 

Voordelen van een duurzaam bedrijf

Het overwegen van de voordelen van het overstappen naar een milieubewust magazijn kan het imago van uw bedrijf als een milieuverantwoordelijk bedrijf verbeteren. Groen gaan kan uw werknemers ook helpen zich comfortabeler en productiever te voelen, wat kan leiden tot een beter werknemers moreel. Door de hoeveelheid afval te verminderen en het energieverbruik te minimaliseren, kan uw bedrijf helpen het milieu te beschermen en geld te besparen. Door de hoeveelheid afval te verminderen die op uw werkplek wordt gecreëerd, draagt u bij aan het verminderen van vervuiling en het verhogen van de productiviteit.

 

Als u niet zeker weet hoe u uw magazijn milieubewuster kunt maken, kunt u beginnen met een audit van uw afval. Op die manier weet u wat de ecologische voetafdruk van uw bedrijf is en kunt u bepalen welke gebieden verbetering behoeven. U kunt ook besparen op uw energiekosten en op de gezondheid van uw personeel door te recyclen. Het veranderen van uw verlichting zal uw bedrijf ook meer milieubewust maken. Afgezien van de voor de hand liggende voordelen, kunnen deze verbeteringen u helpen de CO2-voetafdruk van uw bedrijf te verkleinen.

Lichtbronnen

De eerste stap in het maken van een milieuvriendelijk magazijn is het veranderen van de verlichting. Door de verlichting te veranderen, kunt u uw elektriciteitsrekening verlagen en tegelijkertijd de impact van uw bedrijf op het milieu verminderen. Een andere eenvoudige stap om een milieubewust magazijn te worden is het vervangen van de lampen. Door milieuvriendelijkere lampen te gebruiken, wordt uw magazijn milieuvriendelijker en bespaart u op de lange termijn geld. Als u niet alle gloeilampen in het hele magazijn wilt vervangen, kunt u ze vervangen door duurdere energiezuinige lampen.

 

Overschakelen op energie-efficiënte verlichting kan u geld en het milieu besparen. LED- en fluorescentielampen zijn beide milieuvriendelijk en kunnen de efficiëntie van de werknemers verhogen. Het gebruik van energie-efficiëntere verlichting kan bijvoorbeeld de kosten voor de installatie ervan compenseren. U kunt ook zonnepanelen installeren op het dak van uw magazijn om meer energie op te wekken dan u nodig heeft. Deze opties bieden dezelfde lichtkwaliteit en gaan langer mee. Bovendien kunnen ze ook waarde toevoegen aan uw onroerend goed.

 

Door energiezuinige lampen te installeren, kunt u de energiekosten van uw magazijn verlagen. Hoewel het in het begin misschien een gedoe is, zal het op de lange termijn de moeite waard zijn. Niet alleen bespaart u geld op uw energierekening, maar ook uw klanten zullen uw inspanningen waarderen. Ook uw werknemers zullen uw inspanningen op prijs stellen. Door deze tips toe te passen, kunt u een duurzamere werkplek creëren. Dit zal u niet alleen geld besparen, maar ook de veiligheid en het algemene welzijn van uw werknemers verbeteren.

Laatste tips

U kunt uw magazijn bijvoorbeeld energie-efficiënter maken door de muren te isoleren en het licht uit te doen. Dit kan helpen om je verwarmings- en koelingskosten te verlagen en het kan ook de relatie met je leveranciers verbeteren. Investeren in zonnepanelen voor je magazijn kan je ook helpen om je ecologische voetafdruk en energierekeningen te verkleinen. Deze zonnepanelen kunnen worden gebruikt om energie op te wekken voor de verlichting of voor een elektrische heftruck. Tegenwoordig gebruiken veel magazijnen diesel heftrucks, maar dat kan natuurlijk een stuk duurzamer! Door deze maatregelen te nemen draag je bij aan een beter imago en een beter milieu. Dit zal uw magazijn aantrekkelijker maken voor potentiële klanten en leveranciers.

 

Leave a comment