Wie droomt er nu niet van: een zwembad in de tuin. Heerlijk om een frisse duik in te nemen op warme zomerdagen en in te ontspannen of te sporten. Het plaatsen van een zwembad blijkt echter vaak lastiger dan mensen in eerste instantie dachten. Hierbij lopen mensen vaak tegen een aantal missers aan en soms kopen ze zelfs een volledig verkeerd zwembad! Wil jij dit voorkomen? Lees dan mee voor de beste tips bij het kopen van een zwembad! 

Tip 1: Kijk goed naar de beschikbare plek in de tuin

Allereerst is het belangrijk dat je gaat kijken hoeveel ruimte je in jouw tuin hebt voor het zwembad. Een te groot zwembad neemt de hele tuin in en is té aanwezig. Het is belangrijk dat je in je tuin plek overhoudt voor wat zitplekken, planten, struiken en/of bomen. Bedenk niet alleen hoeveel plek je voor het zwembad zelf nodig hebt, maar neem hierin ook mee of je een eventuele omranding om je zwembad heen wil plaatsen. Op deze omranding kun je bijvoorbeeld een buitendouche, ligbedden of tuinstoelen plaatsen. 

Tip 2: Bepaal je budget

Een belangrijke factor bij het aankopen van het juiste zwembad is natuurlijk je budget. Ga bij jezelf na wat je maximaal uit kunt geven aan je zwembad. Dit is bepalend voor de keuze voor een opzet- of inbouwzwembad. Bij opzetzwembaden ben je bij de aanschaf goedkoper uit, maar hierbij moet je vaak wel letten op het frame, de afvoer en de gebruikte folie. Bij inbouw zwembaden heb je geen omkijken naar deze zaken, maar ligt de aanschafprijs wel hoger. 

Tip 3: Opzetzwembad kopen? Kies voor een sterk frame!

Ga je een opzetzwembad kopen? Let dan goed op hoe sterk het frame is. Kleinere opzetzwembaden hebben vaak een frame wat bestaat uit een klein aantal buizen van staal. Het is belangrijk dat je kiest voor een zwembad met een sterk frame, om te voorkomen dat het frame de druk van een aantal volwassenen in het zwembad niet aan kan. Bij aanbieders zoals Stassar kun je opzetzwembaden met een sterk frame vinden. 

Tip 4: Kies voor een folie van voldoende kwaliteit

Wanneer je voor een opzetbaar zwembad kiest, dan krijg je vaak te maken met zwembaden waar een uitklapbare folie gevuld wordt met water. Bij dit type zwembad is de kwaliteit van de folie van groot belang. Een goed opzetzwembad beschikt over een folie met minimaal drie lagen: een polyesterlaag die aan beide kanten omringd wordt door een laag PVC. Kies voor dit type folie om scheuren te voorkomen. 

Leave a comment