Ons land heeft tal van mooie steden, dorpjes en natuurgebieden. Veel mensen denken hierbij niet direct aan de stad Den Haag. Dit is zonde, want Den Haag is een bruisende stad vol met kunst, cultuur en leuke winkelstraten, die ook nog eens vlakbij de zee ligt! Den Haag is dan ook de ideale plek voor een citytrip of weekendje weg in eigen land. Ben jij benieuwd wat er in Den Haag allemaal te doen is? Lees dan zeker verder, want in dit blog lees je de 7 redenen waarom Den Haag de ideale stad is voor jouw weekendje weg! 

Cultuur snuiven

Den Haag is dé Nederlandse stad bij uitstek voor culturele bezigheden en bezienswaardigheden. Ga je een bezoekje brengen aan Den Haag? Dan doe je er goed aan een Hofvijver passe-partout aan te schaffen. Met deze passe-partout krijg je toegang tot diverse musea rondom de Hofvijver naast het Binnenhof. Je kunt hiermee onder meer de Gevangenpoort en het Haags Historisch Museum bezoeken. Andere aanraders zijn het Mauritshuis Museum, waarin je tal van kunstwerken uit de Gouden Eeuw kunt bewonderen. Sla ook zeker Paleis Noordeinde niet over!

Urban Farmers

Ben je op zoek naar een unieke activiteit in de stad? Ga dan naar de grootste stadsboerderij van heel Europa, genaamd Urban Farmers! Bovenop een oud kantoorgebouw wordt vis gekweekt en een verdieping hoger worden sla en tomaten geteeld. Hier kun je het volledige proces bekijken én genieten van een prachtig uitzicht over Den Haag. 

Heerlijk eten en drinken

De stad Den Haag heeft ook op gastronomisch vlak veel te bieden. Je vindt er onder meer het allerhoogste restaurant van ons land, genaamd the Penthouse, maar ook Hangtin Cuisine (verkozen tot beste Aziatisch restaurant van Nederland). Sla ook zeker niet de diner trein over; bij Tramrestaurant Hoftrammm kun je heerlijk tafelen. Toe aan een drankje? Schuif aan bij de Kompaan voor een echt Haags biertje. De lekkerste koffie en chocolade van de stad haal je bij Hop en Stork. 

Uitwaaien aan het strand

In de achtertuin van Den Haag vind je maar liefst elf kilometer aan strand. Bezoek ook boulevard de Pier van Scheveningen en proef van allerlei soorten streetfood of ga shoppen in de overdekte winkeltjes. 

Overnachten midden in de stad

Overnachten in Den Haag? Dat doe je midden in de stad! Met erg weinig moeite vind je een heerlijk hotel Den Haag centrum, waar je slaapt op de fijnste bedden en kunt genieten van de lekkerste ontbijtjes

Leave a comment