Wanneer je te maken hebt met een onderneming, of je werkt er, of je hebt zelf een onderneming, zal je weten dat er een hoop om een berdrijf heen hangt. Je hebt niet alleen te maken met de uitvoering van de diensten die je aanbiedt en levert, maar ook veel praktische zaken kosten voor een bedrijf een hoop tijd. Een voorbeeld van zoiets is de afvalverwerking. Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je een onderneming voor je ziet, maar elk soort huishouden verwerkt afval, dus binnen een bedrijf gebeurt dit ook. De makkelijkste manier om dit te doen is het huren van een afvalcontainer en dit kan op verschillende manieren mogelijk gemaakt worden. Dit zijn de dingen waar je rekening mee moet houden.

Welk soort afval?

Elk bedrijf heeft ander soort afval, logisch zou je denken, maar toch is het niet voor iedereen vanzelfsprekend. Horeca gelegenheden hebben meestal de afvalstroom van restafval, maar supermarkten hebben ook papier/karton. Dus wanneer je een container gaat huren, is het belangrijk dat je weet welk afval er eigenlijk vrijkomt. Dit maakt namelijk het scheiden mogelijk, wat bij MKB afval extra belangrijk is. Als er niet goed gescheiden wordt, heb je niet alleen kans op een boete maar het is ook schadelijk voor het milieu. De afvalstromen zijn zo bepaald dat ook het verwerkingssysteem daarop is aangepast. Dus wanneer de afval op de verkeerde manier wordt verwerkt, is dat schadelijk en daar ben jij als bedrijf mede verantwoordelijk voor.

Hoeveelheid afval

Bij MKB afval zijn er verschillende containers te krijgen gebaseerd op verschillende hoeveelheden afval. Je kunt het bedrijf hierover raadplegen of ten rade gaan bij anderen. Adviseurs staan vaak al klaar om hierover advies te geven. De hoeveelheid afval wordt vaak bepaald aan de hand van een tijdsindicatie, dus zoveel afval per zoveel tijd. Soms is dit een week, soms een maand, dat ligt eraan wat voor bedrijf je hebt.

Juiste abonnement

En dan is er de laatste stap, het kiezen van het juiste abonnement, nu zijn de keuzes die hierboven beschreven zijn belangrijk voor het abonnement. Bij MKB afval zijn de abonnementen heel flexibel en dat maakt het heel prettig, je kan immers veranderen wanneer dat nodig is. De abonnementen zijn gebaseerd op het aantal keer dat je wilt dat de containers geleegd worden, maar ook op basis van de hoeveelheid afval. Wanneer je dit hebt besloten, gaat het snel want de container kan de volgende dag al voor de deur staan!

 

Leave a comment