Een woonkamer inrichten, dat kennen we allemaal. We zetten een bank neer, een tafel, de stoelen nemen we mee, en met een paar schilderijen aan de muur lijkt het al snel als een volleerde woonkamer. Je hoeft niet eens super veel te doen om het er stijlvol uit te laten zien. Met een tuin is dat anders. Hoe je de tuin aangeleverd krijgt maakt al een groot verschil, op het moment dat je veel moet veranderen kan het een enorme opgave zijn om de tuin mooi te maken. Stel je voor je houdt van een groene tuin, maar hij is betegeld als je hem krijgt, kan het flink wat tijd en moeite kosten om er wat van te maken. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je al relatief tevreden bent met de tuin maar opzoek bent om de tuin nog specialer te maken, nog meer een tuin die bij jou past. Hier zijn een paar ideeën om de tuin wat meer op te laten vallen.

Tuinschermen

Een mooie schutting is belangrijk, maar je kunt ook tuin schermen gebruiken om bepaalde delen in je tuin nog meer af te bakenen. Tuinschermen kun je ontzettend goed gebruiken wanneer je een plek wilt hebben om te zitten, een plek die net een beetje afgelegen ligt en niet prompt in de tuin lijkt neer te zijn gezet. Tuinschermen maken een hele mooie hoek, en je kunt het materiaal van de tuinschermen aanpassen op de rest van de tuin. Bij hillhout hebben ze verschillende soorten materialen. Je hebt houten tuinschermen, maar ook rieten tuinschermen, die wat lichter zijn qua materiaal en wat minder opvallen.

Afgesloten rommelhoek

Soms heeft de tuin geen behoefte aan meer spullen, maar aan minder. Nu is dat natuurlijk lastig want waar laat je dan die spullen uit de tuin. Ook daarvoor kun je tuinschermen gebruiken. Dan wordt het geen schuur, maar meer een afgesloten plekje waar alle spullen liggen die je nodig zou kunnen hebben. Dit is natuurlijk vooral handig als er geen schuur is, maar het is ook net wat anders omdat het echt specifiek voor spullen is, of bijvoorbeeld zodat de vuilnisbakken niet meer in de weg staan.

Experimenteer met groen

Niet alle planten zijn goed te onderhouden, maar heel veel groen is dat wel en het maakt een enorm verschil voor de tuin. Het ziet er veel levendiger uit als er een combinatie aan bloemen en planten in de tuin te vinden. Als je geen groene vingers hebt, is het aan te raden op zoek te gaan naar goed bloeiende planten, die er mooi uit zien, maar weinig verzorgen nodig hebben.

Leave a comment