Je huurt natuurlijk niet dagelijks een afvalcontainer. Er zijn echter wel een aantal belangrijke zaken om op te letten, want bij het huren van een afvalcontainer komen praktische dingen kijken die je goed aan moet pakken. Wanneer je niet goed aanpakt kunnen er problemen ontstaan. Daarom lees je in dit blog de belangrijkste aandachtspunten, zo weet je zeker dat jij zorgeloos de juiste container huurt en voldoet aan alle geldende regels! 

 

Ga je verbouwen en huur je daarom een container? Let op de hoeveelheid afval!

Wanneer je gaat verbouwen en hiervoor een container gaat huren bij een professionele partij op het gebied van containerverhuur, doe je er goed aan om voorafgaand een inschatting proberen te maken van de hoeveelheid afval die er geproduceerd zal worden. Zo voorkom je dat je een te kleine container huurt en er later nog eentje extra bij moet huren. Je kunt uit financieel oogpunt overigens beter een te grote container huren, dan een te kleine.   

 

Ga bij de gemeente na of je een vergunning nodig hebt

Neem het zekere voor het onzekere en ga voordat je een container gaat huren even na bij de gemeente of je hiervoor een vergunning nodig hebt. Meestal is dit niet het geval, maar in enkele gemeenten is een vergunning hiervoor wel verplicht. Zorg dat je de aanvraag in die gemeenten tijdig indient, want een vergunningsprocedure kan wel tot zo’n twee weken duren. 

 

Huur de container bij een betrouwbare partij

Huur niet zomaar de container bij de eerste de beste partij die je tegenkomt, maar maak gebruik van de diensten van professionals. Zo weet je zeker dat je er van op aan kunt dat de container goed voor je geplaatst wordt en alle afspraken worden nagekomen. Wil je een container huren Eindhoven? Dan kun je terecht bij goed aangeschreven professionals zoals Afval.nl. 

 

Zorg er voor dat je voldoende ruimte hebt voor de container

Het plaatsen van een afvalcontainer kan simpel zijn, als er maar voldoende ruimte is. De meeste containers die je kunt huren zullen passen op ongeveer 1 parkeerplaats. Heb je echter een grotere container gehuurd? Ga dan goed na hoeveel plek de container nodig heeft en zorg ervoor dat er op de dag van de plaatsing geen zaken in de buurt van de – voor de container bestemde – plek staan. Zo voorkom je beschadigingen en vertragingen. 

Leave a comment