Behoefte aan de zomer in de winter? Dat klinkt vast niet onbekend. Waar in de zomer vaak verlangen is naar de kou langs je wangen, is in de winter nog meer het verlangen naar een langdurige zomeravond met een wijntje in de achtertuin of op het terras. Niet alleen is dit gevoelsmatig zo, ook aan de kleding die je draagt kan je dat merken. Soms mis je de korte broek ontzettend, of dat ene shirt die je elke zomer weer enthousiast uit de kast haalt. Maar ook de zomer kun je met je kleding terug halen zonder dat je het koud hoeft te hebben! Die zomerse, vrolijke sferen, kunnen voor genoeg warmte zorgen, hier zijn een paar tips!

Polo

In de seizoenen spelen bepaalde kledingstukken een grote rol in de kledingkast. Een aantal items zijn je echte favoriet, niet alleen als het gaat over hoe comfortabel je bent met een bepaald kledingstuk, maar ook het model dat nou eenmaal beter past bij een bepaald seizoen. Een lacoste polo is dé favoriet wanneer je het hebt over zomerse kleding. De polo over het algemeen, maar al helemaal lacoste als merk. Veel van deze kledingstukken vallen licht om het lichaam heen, wat betekent dat het luchtig is, bedoelt om een zomerse avond in door te brengen. Bij een polo hetzelfde, dat kan met lange mouwen, korte mouwen, over het algemeen vallen deze shirts net los genoeg om een nonchalante en toch elegante sfeer uit te stralen.

Kleuren

En daarbij komt het kleurengebruik. Er is een groot vooroordeel wat betreft het gebruik van kleuren in seizoenen. Als je vraagt aan iemand: welke kleuren draag je in de winter, dan is het antwoord vaak: donkere kleuren, donkergroen, bruin, zwart, etc. Terwijl dat helemaal geen regel is. Het heeft waarschijnlijk te maken met de temperatuur, het ontbreken van de zon, het is niet gek dat iedereen duikt naar de warmere hoek van hun kledingkast. Maar hier hoeven felle kleuren absoluut niet in te ontbreken. Wil je een meer zomerse sfeer? Gebruik de kleuren die je in de zomer ook verwerkt in je outfit! Daar heb je absoluut geen korte broek voor nodig. Het is wel tof als je met die felle kleuren, warme kleuren kunt combineren. Zoals fel oranje met bruin, of licht groen met donkergroen, deze combinaties zijn niet winters, het zijn zomerse kleuren met een warme sfeer.

Model

En dit kun je toepassen op al je kledingstukken, en met name het model. Zoals al eerder benoemd: een model zoals het polo shirt, maar ook oversized kleding doet het tegenwoordig goed. Zoals een oversized blouse, materiaal zoals linnen, dat je naar het strand aantrekt, is juist heel goed te combineren in de winter!

Leave a comment